Pokret za odbranu Kosova i Metohije: Sprema se priznanje Kosova 16. jula

Pokret za odbranu Kosova i Metohije navodi da su završene  trodnevne pripreme za nastavak procesa koji treba da dovrši, kako se saopštava, Vučićevu predaju Kosova i Metohije.

U saopštenju dostavljenoj javnosti ističe se da se predsednik Srbije pred učesnicima iz Evropske unije, koji nikada nisu bili neutralni posrednici u ovom sporu, još jednom obavezao da prihvati sporazum kojim bi Srbija priznala nasilno otcepljenu teritoriju kao nezavisnu državu. Razgovori o tome treba da započnu 16. jula, naglašava Pokret za odbranu Kosova i Metohije.  

„Pošto javnosti nije poznato da Vučić ima bilo kakvu platformu za ove razgovore, vrlo je verovatno da će jedina tema razgovora biti nacrt dokumenta o priznanju lažne države Kosovo. Sudeći po Vučićevom pripremanju javnosti na katastrofalan scenario kao tobože neizbežno rešenje, za očekivati je da će se ovi razgovori voditi samo o jednoj temi: šta dati Vučiću čime bi državnu kapitulaciju srpskom narodu predstavio kao maksimalan dobitak“.   

Pokret za odbranu Kosova i Metohije ovim povodom poručuje srpskoj javnosti: 

  • Od ovih razgovora moguće je očekivati samo priznanje lažne tvorevine kao nezavisne države. Zato ih treba negirati kao put rešavanja Kosovskog pitanja, a njihovog glavnog učesnika iz Srbije raskrinkati i sprečiti da dovrši predaju Kosova i Metohije velikoj Albaniji. 
  • Putem javnih akcija i protesta staviti na znanje učesnicima iz Evropske unije i celoj međunarodnoj zajednici da srpski narod i građani Srbije nisu ovlastili Aleksandra Vučića da trguje svetom srpskom zemljom. 
  • Takođe, treba svim međunarodnim činiocima staviti na znanje da će u slučaju potpisivanja sporazuma, koji ima karakter državne kapitulacije, taj akt prvom prilikom biti poništen od strane legalnih i legitimnih tela države Srbije, a glavni vinovnici zakonski gonjeni. 

Pošto priznanje tzv. Kosova može da izvrši samo osoba koja zemlju drži pod ličnom vlašću, pozivamo učesnike velikog višednevnog protesta širom Srbije protiv aktuelne diktature da pitanje tekuće veleizdaje državnih interesa Srbije stave na prvo mesto. Jer, Kosovo i Metohiju moguće je predati samo u uslovima strahovlade“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Predsedniištvo Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

Povezani članci

Back to top button