Представник ЕУ Сем Фабрици позирао са ЛГБТ активистима испред слике која скрнави лик патријарха Павла

У Београду се ове седмице одржава „Недеља поноса“, а у склопу тог догађаја шеф Европске уније у Србији Сем Фабрици посетио је просторије Прајд инфо центра. Фабрици се том приликом сликао са ЛГБТ активистима иза којих се налази слика на којој је патријарх Павле приказан недолично, преносе медији.

На слици непознатог аутора приказана је група људи како загрљена шета преко поља. Ту се налазе војник, полицајац, разголићени мушкарац огрнут српском заставом, женска особа која може бити и транс припадник и на крају те групе је патријарх Павле који је загрљен са њима и који пева.

Не знамо да ли је Фабрици приметио ту слику и препознао на њој највољенијег српског патријарха кога је народ још за живота прогласио за свеца, али је са окупљенима ЛГБТ активистима позирао испред те слике и поручио да је подршка ЛГБТ популацији подршка свим људима:

Недеља поноса и сродни догађаји значајни су јер шаљу поруку да сви грађани без разлике имају иста права и слободе укључујући право на мирно окупљање и слободу изражавања, рекао је Фабрици.

Back to top button