Вучић – Лајчак о проблему несталих и потезима Приштине

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да je са председником Србије Александром Вучићем у Београду разговарао о наставку дијалога и повратку Срба у привремене приштинске институције.

Лајчак је на Твитеру навео да је током састанка са Александром Вучић било речи и о мапи пута за енергетске споразуме и несталим особама.

Вучић је претходно навео да је са Лајчаком разговарао о неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље српског народа.

„Са Мирославом Лајчаком размотрио сам последња дешавања на Косову и Метохији и проблеме са којима се Срби суочавају због једностраних и нелегитимних потеза Приштине“, навео је председник Србије на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav после разговора са Лајчаком.

И министар спољних послова Ивица Дачић састао се са Мирослов Лајчаком који је, навео је,  још једном могао да чује да је Београд конструктиван партнер, као и да ће наставити да се залаже да се сви проблеми решавају дијалогом.  

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button