Акција ђачког парламента Гимназије: Доручком до пара за матурску екскурзију

Доручак са гимназијалцима“ je акција ђачког парламента приштинске Гимназије организована у циљу прикупљања новца за одлазак на матурску екскурзију. После две године доручак је организован поново у центру Грачанице.  

Ученици Гимназије из Лапљег Села досетили су се оригиналног начина како да прикупе новац за оне другове чији родитељи који нису у могућности да својој деци финансирају ђачку екскурзију. Организовали су својеврсни базар на коме су продавали слатка и слана пецива, а новац који су зарадили намењен је за ђачку екскурзију.

Професорка српског језика и књижевности Ана Костић, фото: Ризница

Доручак са гимназијалцима је акција коју већ четврту годину организују ученици Гимназије у Лапљем Селу подсећа професорка српског језика и књижевности Ана Костић.

„Свакако је ово вид друштвено корисног рада и налази се у нашем годишњем школском плану и врло је значајно имати такву једну манифестацију и овог типа и ове масовности“, рекла је Костић.

Иза организације стоји ђачки парламент потпомогнут наставницима. У акцију су се укључили и родитељи показавши своје кулинарске способности. Ученици другог и трећег разреда укључили су се како би помогли у прикупљању новца за њихови старије другове и њихову матурску екскурзију. 

Гимназијалац
Фото; Ризница

 „Мислим да је ово једна од бољих идеја до којих је дошао ђачки парламент гимназије зато што ми овде продајемо наше домаће производе које смо сами направили код куће те смо ми већ сами помогли у томе“, прича Немања Тодоровић ученик трећег разреда.  

Управа приштинског позоришта одлучила је да сав приход од продатих улазница за представу „Сумљиво лице“ поклони ученицима, саопштио је данас ученицима Иван Стојковић.

Гесло овогодишњег базара у ценру Грачанице гласио је: Која је тајна успеха гимназијалаца – добар доручак.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button