Акција прикупљања крви у грачаничкој порти

Црквени крст у сарадњи са Заводима за трансфузију крви из Грачанице и Косовске Митровице организовао је данас у порти манастира Грачаница акцију добровољног давања крви.

Акцији прикупљања криви почела је јутро у девет и трајаће до 14 часова, а одазвао се и задовољавајући број грађана.

Добровољно давање крви јесте прилика да покажемо хришћансу љубав према другима, рекао је грачанички парох Јован Цветковић коме је ово трећу пут да добровољно даје крв.

„ Упутио бих позов свим људима који су у могућмности да одвоје време и помогну другима јер никада не можемо знати када ће оваква врста помоћи и нама затребати“, рекао је грачанички парох.

Милан Живић редовни је давалац крви и каже да је до сада 17 пута учествовао у акцијама које организују овдашњи Црвени Крст и Завод за трансфузију крви. Каже да је велико задовољство знати да на овај начин неком можеш помоћи у лечењеу или спасити живот.

Од почетка године ово је трећа акција добровољног давања крви коју организује Црвен крст у Грачаници а све прикупљене јединице биће прослеђене болницама у Грачаници и Косовској Митровици, рекао је секретар Црвеног крста у Грчаници Света Живић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button