Албанаци у Врбовцу заставом УЧК провоцирали Србе

Група Албанаца изазвала је данас опасну провокацију тако што су се око 15 часова провозали кроз српско насеље Врбовац у општини Витина машући заставама терористичке УЧК, уз звуке сирена.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да о овог новог етнички мотивисаног инцидента долази у дану када је Аљбин Курти покушао да спроведе у дело своје противправне и једностране потезе којима је директно ударио на Србе на Косову и Метохији.

„Нажалост, догађа се оно на шта Канцеларија за Косово и Метохију свакодневно упозорава, а то је да неодговорни и једнострани антрисрпски потези и реторика Аљбина Куртија директно генеришу нападе на Србе који живе јужно од Ибра.

Томе у прилог сведочи и данашњи инцидент у Врбовцу који има за циљ да заплаши, онеспокоји Србе у овој средини, али представља и опасну претњу преосталом живљу.

Док се Србима на Косову и Метохији брани чак и да носе мајице с апорукама „Нема предаје“, дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК и за то нико не сноси санкције“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button