Барикаде, 17. дан – мирно после рафала у Зубином Потоку

Мирно је јутро на северу Косова након пуцњаве која се догодила у Зубином Потоку.

Пуцњи и рафална паљба чули су се синоћ  у близини Зубиног Потока. Портпарол општине Зубин Поток Срђан Вучинић је рекао да је на барикадама као и у граду мирно али да су грађани узнемирено после пуцњаве који су чули.

Поједини приштински медији пренели су синоћ информацију да је код Зубиног Потока пуцано на припаднике Летонског контигента КФОР. Кфор је  Синоћ потврдио да је било пуцњаве у којој није било повређених, нити је причињена материјална штета. У саопштењу међународне војне мисије се наводи се да је пуцано у близини једне од њихових патрола чиме су демантовани наводи приштинских медија да су Срби напали јединицу те војне мисије.

Косовска полиција је такође демантовала да је код Зубиног Потока било напада на њене припаднике.

„Није било напада на Косовску полицију, нити је било размене ватре између Косовске полиције, или било које групе“, наводи се у саопштењу полиције.

Барикаде које су Срби поставили на северу Косова због хапшења тројице сународника ушле су у 17. дан.  Они захтевају ослобађање Миљана Аџића, Драгана Пантића и Слађана Трајкоивћа, повлачење специјалних снага косовске полиције и тајних спискова приштине за хапшење Срба.

Повезани чланци

Back to top button