Беле заставе и димне бомбе испред Владе у Приштини

Чланови и симпатизери ванпарламентарне Социјалдемоктатске партије, њих више стотина, протестовало је данас у Приштини против Охридског споразума и формирања Заједнице српких општина, захтевајући оставку приштинског премијера Аљбина Куртија.

Учесници протеста су на зграду владе бацили димне бомбе, претходно са јарбола поскидали косовске и окачили беле заставе, које су, како је председник СДП-а Дардан Малићај рекао симбол Куртијевог пораза и предаје.

Курти је искористио Заједницу српских општина да би напао тадашњу сада је прихвата јер он жели власт више него државу рекао је Молићај.  

„Охридски споразум представља лошу страницу њиховог институционалног напора. Ништа се није променило на Косову, ништа се није променило у Србији, али је променило мој однос према Косову. Једино што се променило је да премијер сада више воли власт него државу. За нас је јасно које Косово волимо. Сви ми волимо Косово без разлике, волимо Косово ОВК, чини се да је јасно да актуелни премијер није забринут због штете од стране Асоцијације. Онда када је хтео да то искористи за своје политичке противнике, Асоцијацију је назвао Заједницом”, рекао је Молићај.

Демонстранти су претходно мирно прошетали главном градском улицом носећи фотографије приштинског премијера Аљбина Куртија и председника парламента Глаука Коњуфце са пинокио носевима алудирајући да су износили неистине када су говорили да ЗСО неће бити прихваћена.

Након бацања димних бомби демонстранти су се разишли док је полиција обезбеђивала улаз у зграду Владе у Приштини.

„Протест је протекао мирно и без икаквих инцидената, демонстранти су кренули од трга Захира Пајазитија до зграде Владе. Ту је спроведено неколико активности демонстраната, које су обављене без икаквих инцидената“, навела је косовска полиција у саопштењу.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button