Београд: Студенти траже да се у Охриду одбаци европски предлог

На позив студената Универзитета који се противе прихватању европског предлога за Косово грађани су и вечерас протестовали на платоу код београдског Филозофског факултета,

Протест „Студенти за Космет“ организован је и прошле седмице, а организују га Иницијативни одбор студената београдског Универзитета и групација „Српска омладина за Космет“. Међу окупљенима су и професори универзитета, попут Часлава Копривице, иначе члана Покрета за одбрану Косова и Метохије. Након протеста биће организована шетња до Уставног суда, преноси Данас.

Један од организатора на почетку обраћања се оградио од свих могућих провокација и могућег насиља, поручивши да је протест миран и демократски.

Траже да се у Охриду јавно и у целини одбаци предлог ЕУ, одлука о потпуном напуштању преговора и престанку важења свих преговора проистеклих из преговора под покровитељством ЕУ због, како кажу, необјективног положаја ЕУ, као и игнорисања Резолуције 1244 и започињање преговора под покровитељством УН.

Марија Мијовић из хуманитарне организације „Српска омладина за Космет“ рекла је да је на протесту, упркос томе што ће им хуманитарни рад бити можда угрожен.

(Н1 – Данас)

Повезани чланци

Back to top button