Београђанину ухапшеном на Газиместану продужен притвор за још два месеца

Двадесетогодишњем Николи Недељковићу из Београда кога је косовска полиција ухапсила за Видовдан на Газиместану Суд у Приштини данас је продужио притвор на још два месеца, потврдила је адвокат Јована Филиповић.

У образложењу Решења о продужетку притвора наводи се да је изречена мера продуженог притвора како би се осигурало присуство окривљеног лица у току кривичног поступка будући да Недељковић нема пребивалиште ни боравиште на Косову, а да кривични закон не дозвољава суђење у одсуству.

Претходно је суд одредио једномесечни притвор за српског младића који се терети за распиривање мржње и нетрпељивости.

Недељковић је, наводно узвикивао „Убиј, убиј Шиптара“, а пријава се заснива на основу изјаве сведока полицајца. Исти је српског младића привео по након видовданског парастоса на Газиместану.

Филиповићева, која заступа Недељковића пред приштинским судом каже да нема доказа његово притварање јер, како наводи, речи мржње које се њеном брањенику стављају на терет чуо је једино полицајац који га је ухапсио.

Такође додаје да на Газиместану током обележавања Видовдана нико није узвикивао речи ове песме као и да њен брањеник није поседовао српску заставу за шта га оптужују.

И.М.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button