Бислими: Француско-немачки план значи де факто признање обе државе

Заменик приштинског премијера Бесник Бислими изјавио је да је Аљбин Курти после састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком објавио да се слаже са платформом француско-немачког плана, преносе приштински медији.

Француско-немачки план према Бисљимију показује основни оквир, који значи фактичко признање Косова и Србије, док ће, како је рекао, о редоследу корака разговарати у Бриселу.

„Оно што је Курти изнео после састанка је информација да се слаже са платформом коју предлаже француско-немачки план, уз подршку САД. Платформа приказује само основне принципе и радње, док све у вези са њеном имплементацијом треба да буде размотрено у имплементационом анексу између страна у Бриселу.  Француско-немачки план показује основни оквир, који подразумева фактичко признање обе државе, док ће редослед корака бити, који споразуми више нису важни, који треба модификовати, а који треба применити, јер је ово о којој су стране разговарале у Бриселу“, рекао је Бислими.

Oд шест услова које је у вези са формирањем Заједнице срспких општина предложио Аљбин Курти Европкса унија је изнела примедбе у вези два рекао је Бисљими, не наводећи које су то примедбе.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button