Бисљими враћен из Србије, није могао да присуствује међународном форуму у Београду

Заменик премијера у Приштини Бесник Бисљими изјавио је да није могао да посети Београд и учествује на међународном форуму, јер му је на око 100 километара пре главног града речено да се врати „из безбедносних разлога“.

Бесник Бисљими, који је и главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом, изјавио је медијима у Приштини да је захтев за посету Београду и учешће на међународном скупу упутио пре недељу дана, и да је посета одобрена.

„Приближили смо се Београду. Ту је дошао други полицијски аутомобил и зауставио нас и рекао да из безбедносних разлога не може да се реализује. Испоставило се да је то све манипулација… Дошао је додатни аутомобил и тражио да се вратимо, јер су наводно безбедносни проблеми. Рекао је да је безбедност угрожена“, пренео је Бисљими.

Из Владе у Приштини је претходно саопштено да је Бисљими требало да учествује на Конференцији Форума за етничке односе, дискутујући о „Дипломатском дијалогу“, на тему „Косово и европска перспектива региона“.

Почетак скупа био је заказан је за данас у 17 часова.

Бисљимијеве тврдње о спречавању посете Београду стижу у тренутку појачане кризе на Косову и Метохији, због најаве Приштине да неће бити одлагања рока за пререгистрацију возила са српских на локалне таблице, због чега је јутрос заседао Савет за националну безбедност.

Забране грађанима и званичницима из централне Србије да уђу на Косово и Метохију, ограничења кретања и посета, као и спречавање повратка расељених, учестали су у претходним годинама.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button