Блокада пута Ниш – Приштина као знак упозорења Куртијевом терору

Расељени Срби са Косова и Метохије који су уточиште пронашли на подручју општине Куршумлија блокирали су на кратко деоницу магистралног пута Приштина – Ниш код Рудара у знак подршке сународницима на КиМ који су, како је речено, изложени свакодневном терору притшинских власти.

Према речима Обрена Анђелковића представника расељених циљ ове блокаде је да се укаже на тежак положај наших сународника на Косову и Метохији.

„Терор који преживљава српски народ на Косову и Меотхији постао је неподношљив и врло смо близу сукоба са несагледивим последицама. Зато захтевамо од наших државних органа да хитно упуте дописе представницима свих међународних мисија на Косову и Метохији да успоставе дуготрајан мир и да зулум који трпи недужни српски народ престане под хитно“, рекао је Анђелковић.

Захтеви расељених односе се и на поштовање Резолуције 1244 СБ УН, повратак хиљду војника и полицијаца на КиМ али и расељених лица својим домовима.

Иако је била најављена тросатна болкада, јуче је пут на деоници од Мердара према Куршумлији у знак упозорења био затворен сат и по времена док су организатори најавили блокаду и следећег понедељка.

„Због наших људи који су у возила са болеснима и малом децом кренули пут централне Србије , данас смо блокирали на кратко овај путни правац, и због тога смо данас раније завршили блокаду. А овде смо се окупили у знак солидарности са Србима на Косову и Метохији који су на мети свакодневног Куртијевог терора јер се власт у Приштини превише осилила“,  истакао је поводом

блокаде пута Дејан Милошевић који је испред Удружења „Гвоздени пук“ дао подршку расељеним Србима са Косова и Метохије.

Он је поновио да су захтеви расељених лица са Косова и Метохије да се престане са свакодневним терорисањем Срба на КиМ, да се поштују договори Београда и Приштине, да се ослободе невино ухапшени Срби из косовских затвора, да се престане са угрожавањем живота и имовине косметских Срба.

Повезани чланци

Back to top button