Борци ОВК затражили да Курти поднесе оставку

Ветерани Ослбодилачке војске Косова и деца бораца ОВК погинулих током ратних сукоба на Косову протестовали су данас у центру Приштине захтевајући оставку Аљбина Куртија звог недавне изјаве о Оливеру Ивановићу. Курти је  рекао да је потребна посвећеност релеватних институција како би се пронашли и осудили одговорни за убиство лидера ГИ СДП.

Скандирајући „Не заборављамо, не праштамо!“ окупљени су испред зграде Владе у Приштини поставили пароле  „Премијеру, не гази нам крв!“ Стоп девијацији историје“, „Премијеру не величај Ивановића

Демонстранти  су прошетали главном градском улицом са транспарентом на коме је писало „Историја се не мења“, „Премијер не сме да нас провоцира“.

Син ратника ОВК Берат Бећири каже да су протести организована поводом покушаја  политичких представника да искриве историју.

„Сви смо сведоци да су 23 године након рата у име народа вршене и раде се деструктивне акције“, рекао је Бећири.

Он је додао да су речи које му је Курти изговорио о Ивановићу стреле на ранама.

„То је био још један шок и озбиљан ударац за све нас. Куртијев говор је био ружан случај како премијер крочи у историју сопственог народа. Доста је било ружних игара и компромиса, који су преведени на албански издаја и само издаја. Нема издаје наше земље и слободе. Желимо да поручимо сваком политичару, без обзира на партију, да ако нисте у стању да заштитите ову земљу, дајте отказ, немојте нас више пута мучити“, рекао је Бећири.

Повезани чланци

Back to top button