Борељ: Узалудан сваки покушај да се договор из Охрида доведе у питање

Договор из Охрида мора да буде примењен у целини, а ЕУ ће пажљиво пратити ко спроводи споразум, а ко не, поручио је високи представник ЕУ Жозеп Борељ на почетку дводневног самита лидера ЕУ у Бриселу.

„Сваки покушај да се договор из Охрида доведе у питање биће узалудан. Споразум је прихваћен, мора да буде примењен. Нема места бирању делова који ће се применити“, рекао је Борељ на почетку дводневног самита лидера ЕУ у Бриселу и нагласио да је „договор из Охрида целина и мора да буде примењен у целини“.

Шеф европске дипломатије је додао да ће ЕУ пажљиво надгледати примену споразума и упутио, како је рекао, „савет Београду и Приштини да не упиру прстом у друге, већ да раде свој посао“.

Жозеп Борељ ће вечерас известити шефове држава и влада ЕУ о договорима постигнутим у оквиру дијалога Београда и Приштине и плановима за примену споразума.

Очекује се да ће европски лидери у закључцима самита поздравити договор о Анексу о имплементацији споразума о нормализацији односа и позвати Београд и Приштину да „експедитивно“ примене договорено.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button