Брисел: Без договора о таблицама, Вучић се вечерас обраћа грађанима

Председник Србије Александар Вучић рекао је да у разговорима са премијером Косова Аљбином Куртијем није постигнут договор по питању регистарских ознака.

„Из нејасних разлога нисмо постигли апсолутно никакав договор“, рекао је Вучић после вишечасовних разговора који су данас одржани у Бриелу.

Не мислим да се догодила нека трагедија, али то, наравно, неће бити лак период“, рекао је Вучић и додао да ће Србија „стати уз српски народ“ на Косову и Метохији.

Вучић је изјавио је да ћемо сачекати још изјаву шефа европске дипломатије Жозепа Бореља и додао да је српска страна била потпуно конструктивна.

„И десет пута мењане текстове смо прихватали, али албанска страна ниједног секунда није хтела да прихвати ништа увек би додавали нешто што је било јасно да није могуће“, рекао је Вучић.

Поручио је да жели да све утиске сабере.

„Пред нама су бесане ноћи и свакако много тешких дана. Али ћемо ми послушати савете и захтеве Бореља, он је тражио да они не примењују казне, да ми не издајемо нове таблице КМ што смо ни рекли да је све у реду, тако да ћемо се ми то поштовати“, нагласио је Вучић.

Указао је да ћемо видети шта ће да уради друга страна, али да пред нама нису лаки дани.

„Мислим да је данас јасно свима у ЕУ и свету ко је био конструктиван и ко је желео договор, ко је желео очување мира и стаблности, а ко није“, рекао је Вучић.

„Оно на чему смо ми инсистирали је да када причате о нечему у будућности морају да се поштују договори који су потписани и то је оно што је све време камен спотицања, јер неки не желе оно што је потписано и договоре да се примењује, већ би желели да се примењује нешто што никад није договорено“, нагласио је Вучић.

Председник Стрбије је рекао да ће се вечерас или сутра током дана обрати грађанима Србије. Народу на КиМ је порчуио да ће држава без обзира не све бити уз њих.

(Агенције)

Повезани чланци

Back to top button