ЦИК: Данас истиче додатни рок за политичке субјекте који нису поднели имена кандидата за градоначелнике на северу Косова

Централна изборна комисија Косова (ЦИК) саопштила је да данас у 16 часова истиче додатни рок за политичке субјекте (политичке странке, грађанске иницијативе и независне кандидате) који желе да доставе имена кандидата за градоначелнике четири општине на северу Косова у којима ће се 18. децембра  одржати ванредни локални избори.

Портпарол ЦИК-а Валмир Ељези рекао је за приштинске медије да су се од 15. новембра до сада пријавила три ​​политичка субјекта, од којих је само један доставио имена четири кандидата, док су друга два пријавила само једног кандидата.

Демократска партија Косова доставила је имена четири кандидата за четири општине (Северна Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток); Грађанска иницијатива Митровица само за општину Северна Митровица, као и Странка Косовских Срба име кандидата за Лепосавић.

Централна изборна комисија је у понедељак, 21. новембра, донела одлуку о промени неколико рокова за изборне активности, укључујући и рок за пријаву политичких субјеката и кандидата који желе да се пријаве за учешће на изборима 18. децембра. Одлуком ЦИК-а, овај рок, који је требало да се заврши 21. новембра, померен је за 25. новембар.​

ЦИК је раније саопштио да наставља припреме за организацију ванредних избора за градоначелника у ове четири општине. Након оставке четири службеника ЦИК-а у четири општине на северу, ова именована су четири вршиоца дужности за ова места.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button