ЦИК: Истекао рок за подношење пријава, Арсенијевић повукао кандидатуру

Централна изборна комисија саопштила је да је истекао рок за подношење пријава за оверу политичких субјеката и кандидата који желе да учествују на ванредним изборима за Скупштине општина Звечан и Лепосавић, који ће бити одржани 25. децембра ове године.

У периоду од 26. новембра до 2. децембра, ЦИК је примио две пријаве за сертификацију за учешће на изборима за општину Звечан и три за општину Лепосавић.

Демократска партија Косова има 16 кандидата у Звечану и четири кандидата у Лепосавићу. Покрет „Самоопредељење“ има 10 кандидата у Звечану и два кандидата у Лепосавићу, док партрија “ Странка Косовских Срба“ има 20 кандидата у Лепосавићу.

Председник Грађанске иницијативе „Српски опстанак“ Александар Арсенијевић повукао је своју кандидатуру за градоначелника Северне Митровице. Арсенијевић је одлуку о повлачењу кандидатуре потврдио за лист Данас.

Каже да је тиме испунио своје обећање и показао доследност „за разлику од других политичких опција“, као и зрелост и независност у доношењу одлука „за разлику од појединих опозиционих актера у Митровици и шире“.

 

Повезани чланци

Back to top button