ЦИК: Од 9. до 18. марта пријава нових политичких паритија за учешће на изборима у четири општине на Северу Косова  

Централна изборна комисија у Приштини омогућиће кандидатуру и политичким партијама које се претходно нису пријавили за учешће на децембарским изборима у четири оптине на северу Косова које је Вјоса Османи одложила за 23 април.

Портпарол ЦИК-а Валмир Елези потврдио је Економији онлајн да је за пријаву ових политички субјеката предвиђен рок од 10 дана.  

Елези је првобитно појаснио да ће се ЦИК-у пријавити кандидати који су сертификовани у новембру и децембру прошле године, а који, како је нагласио, неће морати поново да се пријављују.

 „Током новембра и децембра 2022. Централна изборна комисија је сертификовала 11 кандидата који су предложени од четири политичка субјекта за градоначелнике у четири општине као 63 кандидата три политичка субјекта кандидата за одборнике скупштина две општине“, рекао је Ељези,

Политички субјекти ће од 9. до 13. марта, према одлуци ЦИК-а моћи да потврде већ оверене кандидатуре, без потребе за поновном пријавеом. ЦИК ће прихватати и нове пријаве политичких партија, независних кандидата, грађанских иницијатива или коалиција од 9. до 18. марта.

Централна изборна комисија започела је припреме за организовање избора за градоначелнике општина (Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток) и за скупштине општина (Звечан и Лепосавић) 23. априла. Први корак у том правцу било је усвајање рокова за изборне активности и оперативног плана.

Повезани чланци

Back to top button