Црна Гора добија председника после другог круга, Мандић ће подржати Милатовића

У други круг председничких избора у Црној Гори, који ће бити одржан 2. априла, прошли су кандидат ДПС-а Мило Ђукановић и кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић. Изласност на изборима – 64,06 одсто. Трећепласирани Андрија Мандић поручује да даје пуну подршку Милатовићу у другом кругу.

„Поздравите новог предсједника Црне Горе – Јакова Милатовића“, тим речима је председник Покрета Европа сад Милојко Спајић најавио обраћање Јакова Милатовића.

„Поштовани грађани и грађанке обећао сам да ћемо успети и успели смо“, рекао је Милатовић.

„Ово је побједа свих оних који су бакљу слободе у претходних 30 година носили у Црној Гори и хвала им на томе. Ово је заједничка победа оних који су претходних 30 година били дискриминисани, чија су дјеца трбухом за крухом отишла, који су били сиромашни. Ово је побједа једнакије и праведније Црне Горе“, додао је Милатовић.

Захвалио је свим партијама и листама које су га подржали и нагласио да је ово „побједа цијеле Црне Горе, побједа које су генерације и генерације чекале“.

„Вечерас смо направили пресудан корак ка 2. априлу гдје ћемо ову побједу да запечатимо, јер ово је побједа људи цијеле Црне Горе, ово је наша победа, ово је победа коју су генерације и генерације људи у Црној Гори чекали“, нагласио је Милатовић.

Према његовим речима, 2. априла ће послати „Ђукановића у политичку пензију“.

Ђукановић: Убеђен сам да могу да победим

Председнички кандидат Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић рекао је да је ово био још један транспарентан демократски процес.

„Желимо да потврдимо да је Црна Гора сваким даним све ближа свом стратешком циљу и да се приближава ономе што је финални циљ политике – квалитет живота у Црној Гори на основу квалитета грађана Европске уније“, рекао је Ђукановић.

Поручио је да је освојио око 36 одсто гласова у првом кругу избора.

„У апсолутним бројевима то је нешто изнад 120.000 гласова. То сматрам вриједним резултатом који ме испуњава задовољством“, рекао је Ђукановић.

Указао је да су резултати ових избора потврдили да Црна Гора треба парламентарне изборе.

Захвалио је свим грађанима који су га подржали и честитао противкандидатима и додао да је на њему да предност сачува и унапреди у наредних 14 дана.

Истакао је да очекује победу, те да је сваки кандидат који дође „слабији од њега“.

На питање да ли је Милатовић „најнезгоднији кандидат“ у другом кругу, Ђукановић је рекао да нема згодног или мање згодног кандидата.

„Ко год да је противкандидат, моја стратегија је идентична. Убијеђен да су аргументи на мојој страни и да могу да побиједим и овог кандидата“, закључио је Ђукановић.

Мандић: Дајем пуну подршку Милатовићу у другом кругу

Дајем пуну подршку Јакову Милатовићу у другом кругу председничких избора, поручио је кандидат Демократског фронта Андрија Мандић у првом обраћању након избора.

Поручио је да нема победе Милатовића у другом кругу без подршке Демократског фронта.

„Дајем вечерас у име Демократског фронта пуну подршку Милатовићу и позивам све грађане Црне Горе да га подрже. Наши гласачи, сви до посљедњег, да изађу и гласају за Милатовића, без обзира хоће ли он поштовати нашу подршку“, рекао је Мандић.

Поручио је да Црна Гора мора да крене новим путем, а да политика помирења може да буде на корист сваког грађанина.

Андрија Мандић освојио је треће место у првом кругу председничких избора у Црној Гори.

ЦЕМИ (99,7 одсто узорка): Ђукановић – 35,3 одсто, Милатовић – 29,2 процената

Према подацима ЦЕМИ-ја основу 99,7 одсто обрађеног узорка Мило Ђукановић освојио је 35,3 одсто гласова, Јаков Милатовић 29,2 одсто.

Андрија Мандић добио је 19,3 одсто гласова, Алекса Бечић 10,9 одсто, Драгиња Вуксановић Станковић 3,2 одсто, Горан Даниловић освојио је 1,4 одсто, а Јован Радуловић 0,8.

(РТС)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button