Црногорци Косова: Историјски споразум три листе је у интересу Црне Горе

Унија Црногораца Косова поздравља потписани споразум између носиоца три листе које су на изборима освојиле већину – Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, саопштено је из овог удружења.

„Споразум је историјски и без икакве сумње у интересу је Црне Горе и црногорског народа.

Импресивно је јединство тројца Кривокапић, Бечић и Абазовић који су споразумом у потпуности отклонили страхове како у региону тако и у међународној заједници“, наглашава се у саопштењу.  

Додаје се да је споразум потврда да ће будућа Влада бити посвећена унапређењу вањске политике Црне Горе са акцентом на добросусетске односе и убрзано чланство у породицу европских, цивилизованих и богатих држава.

„Са друге стране – наглашава се – „споразум гарантује унутрашње реформе система, владавину права, снажну и не компромисну борбу против организованог криминала и корупције и економски опоравак похаране државе и понижених радника и сељака“.

Носиоци три листе које су на изборима у Црној Гори освојиле већину – Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић – потписали су споразум којим су се, између осталог, обавезали да нова влада неће покретати никакве иницијативе или поступке са циљем измене државне заставе, грба и химне, откривају подгоричке „Вијести“.

Лидери коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, које су на изборима освојиле потребну већину за формирање Владе, споразум су потписали у уторка, а детаље истог представили у среду.


Лидери коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, које су на изборима освојиле потребну већину за формирање Владе, споразум су потписали јуче, а данас су представили детаље.

Повезани чланци

Back to top button