Дака: Искористити максимални уставни рок за расписивање избора

Председавајућа  Централне изборне Комије (ЦИК) Ваљдете Дака затражила је да се искористи максимални уставни рок за расписивање нових парламентарних избора, како би се они што успешније организовали, назвавши њихову организацију веома изазовном.

Како преноси Косовапрес, Дака је рекла да институције које расписују изборе треба да имају на уму да је већ крај годишњих одмора и да ће све институције имати паузу.

„После ситуације створене након пресуде Уставног Суда, свесни смо да су избори неизбежни. Сачекаћемо датум расписивања избора, али желела бих да се у обзир узму и релевантне институције које морају да искористе максимални уставни рок за датум расписивања избора, јер су пред нама државни празници. Још увек немамо буџет предвиђен за изборе, нису га одобрили колико знам, тако да ће цела ова ситуација бити прилично изазовна, посебно због чињенице да смо уочи празника када знамо да практично ниједна институција не ради”, рекла је Дака.

Она је замолила релевантне институције да узму у обзир наведене чињенице, а посебно то да је ЦИК независна институција која је до сада организовала велики број избора на, како је нагласила, изузетно успешан начин.

“Не бих желела да имамо потешкоће због изузетно кратких рокова који су пред нама“, рекла је Дака.

Повезани чланци

Back to top button