Данас наставак дијалога у Бриселу

У Бриселу се наставља дијалог на нивоу главних преговарача и експерата Београда и Приштине. Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петар Петковић ће се у 9:30 састати билатерално са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Од 10 часова предвиђен је састанак српских експерата са Лајчаком.

Представници Приштине, на челу са Бесником Бисљимијем, имају билатералне разговоре са ЕУ посредником од 11 часова.

За сада није познато шта ће бити на агенди разговора нити да ли ће након билатерала бити одржан и трилатерални састанак две делегације са ЕУ посредницима.

Како је најављено на крају последње рунде дијалога одржане 30. септембра у Бриселу до краја године на експертском нивоу требало да се разговара о и даље отвореним питањима из до сада постигнутих споразума, на првом месту Заједници српских општина.

Да ће непримењени споразуми и неиспуњене обавезе из претходних договора бити у фокусу наставка дијалога Београда и Приштине поручили су и министри спољних послова ЕУ са састанка Савета ЕУ одржаног јуче у Бриселу, пренео је Танјуг.

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак јуче је у Бриселу разговарао са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем о интеграцији Србије у ЕУ, регионалној сарадњи и актуелној ситуацији на Западном Балкану.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button