Дани Општине Грачаница: Одржана свечана академија

Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је да „Грачаница има почасно место на мапи Србије“. Говорећи на свечаној академији поводом Дана општине Поповић је поручио „да морамо оправдати часно име које су за нас извојевали наши преци“.

Свечана академија почела је извођењем народне песме „Прелетеше птице ластавице“ у интерпретацији Тамаре Капетановић, а уз клавирску пратњу професора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Немање Ђорђевића, преноси РТВ КИМ.

Присутнима се потом обратио секретар Епархије рашко-призренске отац Саша Митровић истичући да је „свима потребно да, слушајући реч и вољу Божју, буду несебични и братољубиви, а никако самољубиви“.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је подсетио на досадашње успехе и додао да ће ова локална самозуправа наставити са планираним развојним активностима.

„О нашем протеклом раду и о плановима за будућност нећемо посебно говорити јер сматрамо да се оно што смо урадили и те како види“, навео је Поповић.

У оквиру Свечане академије је приказан документарни филм о најважнијим постигнућима Општине Грачаница између два празника.

Академији су присуствовали представници Епархије рашко-призренске, помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић Стојановић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије Душан Кићовић, народни посланик у Скупштини Србије Милан Савић, директори општинских одељења и одбрници СО Грачаница.

Извор
РТВ КИМ

Повезани чланци

Back to top button