Деца са КиМ одмарају се на Тари

Две стотине деце из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије бораве на Тари, а седмодневни одмор су им обезбедиле Канцеларија за Косово и Метохију, Град Београд и Центар дечјих летовалишта у том граду.

Малишани ће бити подељени у 2 групе а прва група је данас допутовала у Митровац на Тари. Осим богатог садржаја током боравка и низа спортско-рекреативних и едукативно-забавних активности, деци ће бити обезбеђена и бесплатна школа скијања, а обезбеђена им је и опрема у виду зимских јакни и обуће за снег.

Овим путовањем обухваћена су деца школског узраста од трећег до шестог разреда из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов дочекала је на Тари прву групу деце и том приликом истакла важност оваквих акција за наше најмлађе са Космета.

„Свесни смо да наша деца на Косову и Метохији живе и одрастају у специфичним условима, због чега се трудимо да им оплеменимо слободно време. Многи од ових малишана никада нису била на планини и зато смо желели да им ово буде распуст за памћење. Важно је и да се наша деца са КиМ повежу и са својим вршњацима из централне Србије, да створе пријатељства и трајне везе, а ми ћемо им као Канцеларија за КиМ увек бити подршка“, каже Миладинов.

Она је посебно истакла и задовољство због чињенице да Канцеларија континуирано организује рекреативна путовања за децу из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије.

„Само током прошле године, Канцеларија за КиМ је са својим партнерима организовала путовања за укупно 360 деце из јужне српске покрајине и ове године ћемо наставити са истим активностима“, наводи Миладинов.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button