Део опозиције протестовао у Београду: Одбацивање француско – немачког плана или оставка Вучића и нови избори

Представници Новог ДСС-а, Заветника, Двери и ПОКС-а, чланови и симпатизери њихових странака као и већи број грађана блокирали су на сат времена раскрсницу испред зграде Владе Србије у симболично у 12:44, преносе медији.

Окупљени су захтевали одбацивање француско-немачког ултиматума за Косово, оставку председника Републике Александра Вучића као и расписивање ванредних избора у Србији.

„Власт је блокирала све у Србији зато смо ми данас блокирали седиште Владе Србије у Београду. Наши захтеви су јасни: поништавање усменог прихватања француско – немачког ултиматума о признању лажне државе Косово или оставка Председника и Владе Србије и одржавање вандредних избора на свим нивоима“, написао је на свом твитер налогу један од учесника протеста лидер Двери Бошко Обрадовић.

 

Фото: Милош Јовановић, Фејсбук

Председник Новог ДСС Владими Јовановић се такође огласио посредством друштвених мрежа. Он је на Фејсбук налогу написао:

„Александар Вучић је једини фактор нестабилности и он ће бити одговоран за све што ће се дешавати. Најдемократскији начин за излазак из ове кризе је расписивање избора на свим нивоима. Расписати изборе па да их пошаљемо у историју“, написао је Јовановић.

Окупљања су организована у још неколико градова широм Србије.

Повезани чланци

Back to top button