Десет дана затвора у Србији за општинског функционера са севера КиМ

Директор администрације у општини Лепосавић на северу Косова Никола Радомировић осуђен је у Србији на десет дана затвора због „поседовања хладног оружја“, потврдио је Прекршајни суд у Рашкој на југозападу Србије за Радио Слободна Европа (РСЕ).

„Пресуда није правоснажна јер су окривљени и подносилац захтева против ове пресуде изјавили жалбу, тако да је у току поступак по жалби“, наведено је у одговору поменутог суда.

Радоица Радомировић, отац ухапшеног Николе, у изјави за РСЕ тврди да се ради о „политички мотивисаној пресуди“ јер су се он и његов син ангажовали у централне и локалне косовске институције.

Наиме, премијер привремених приштинских институција Аљбина Куртија је у општинску зграду у Лепосавићу – грађену средствима Републике Србије – упутио десетак Срба који су прихватили сарадњу с тамошњим институцијама а пошто су албански „градоначелници“ уз помоћ специјалних јединица полиције Росу заузели исте у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку.

Радоица Радомировић, иначе заменик министра за заједнице и повратак у косовској влади, верује да се против њих води „хајка“, јер јавно износе „другачије ставове од Српске листе“, водеће партије косовских Срба која има подршку Београда.

У међувремену је из Основног јавног тужилаштва у Рашкој за РСЕ речено да против Николе Радомировића није „поднета кривична пријава за ниједно кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности“ већ да је против њега МУП Србије поднео захтев за покретање прекршајног поступка.

Повезани чланци

Back to top button