Ђурић: Хоти користи средства професионалног уцењивача

Бриселски споразум је за Приштину као шведски сто, пише Политика у данашњем издању позивајући се на изјаву косовског премијера Авдулаха Хотија „да ништа од договореног у Бриселу неће бити реализовано без постизања коначног споразума са Србијом“, односно претходног обостраног признања.

Ништа из дијалога са Београдом неће бити примењено без постизања коначног споразума са Србијом, изјавио је приштински премијер Авдулах Хоти на конференцији посвећеној извештају Европске комисије о напретку земаља Западног Балкана. То је била само последња у низу изјава представника такозваног Косова којом се већ потписани Бриселски споразум баца под ноге. Тим поводом доскорашњи директор Канцеларије за Косово и Метохију и нови амбасадор Србије у САД Макро Ђурић оценио је да Приштина није заинтересована за дијалог.

„Уцењивачка стратегија Авдулаха Хотија, осим што руши дијалог Београда и Приштине, садржи поруку да Приштина није заинтересована за било какву нормализацију, већ да је за Приштину нормализација само средство да се изнуди признање“, истакао је Ђурић.

Навео је да се Хоти користи средствима професионалних уцењивача како би и Србију и ЕУ покушао да доведе пред свршени чин, нудећи избор између блокаде, дијалога и признања самопроглашеног Косова од стране Београда.

„Ми ћемо у Бриселу и на сваком другом месту наставити да инсистирамо на спровођењу договора о ЗСО јер то једино има смисла и то једино може извући дијалога о ЗСО јер то једино има смисла и то једино може извући дијалог из вртлога лицемерја, лажи, претњи и уцена у који га Хоти свакодневно гура“, закључио је Ђурић.  

Повезани чланци

Back to top button