Дрецун: Приштина се руга дијалогу

Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун истакао је, после нове рунде дијалога у Бриселу, да се Приштина руга читавом процесу.

„Приштина иде путем који подрива дијалог, и доводи га у стање клиничке смрти. Приштина жели да избегне стварање ЗСО. Желе да уведу свој нацрт статута у игру. Желе неку врсту самоуправе Сада је главно то“, рекао је Дрецун.

Како каже Дрецун, Приштина жели да у политичку игру унесе оно што је косовски премијер Аљбин Курти представио као своју визију.

„Они желе да оставе по страни све што је договорено Бриселским споразумом. Према њима, визија се своди на једну тачку, да се Косово води као држава, а то је немогућа мисија да се прогура Београду. Приштина жели да нас натерај да поново уђемо у преговоре око ЗСО, чули смо све од госпође Пауер. Приштина се понаша као трговац. Награђени су за деструктивно понашање. Чуди ме што је Лајчак пристао на тај састанак. Сазнао сам да је Бисљими није хтео да дође на састанак, а Американци су га натерали“, рекао је Дрецун.

(РТ Балкан)

Повезани чланци

Back to top button