Дружење, забава и промоција спортског духа – одржан први Грачанички крос (ВИДЕО)

Близу 200 учеснисника окупио је први грачанички крос „Није фрка, може трка. Убедљиво најбољи су били ученсици из Страже код Новог Брда који су освојили златну медаљу и категорији за млађе и старије учеснике.

Стаза дуга 800 метара за чланове тамошењег Атлетског клуба, који води параолимпијац и освајач бројни награда Иван Цветковић, за млађаног  Кристијана Симијоновић и нешто старијег Благоја Младеновића није била напорна и заморна.

„Победа ми доста значи, бавим се атлетиком већ две године и до  сада сам освојио 20 медаља”, испричао је видно избуђен победник првог грачаничког кроса дванаестогодишњи  кроса Кристијан. На другој позицији нашао се годину дана старији Филип Максимовић из Грачанице и његовом вршњаку и суграђанину Дамјану Јосифовић припало је треће место.

Редослед којим су тамкичари у старијој категорији стигли до циља био је; Иван Цветковић, Благоје Младеновић – Стража, Сава Ђекић – Лапље Село и Стефан Перенић – Добротин.

Будући да је Цветковић заштитно лице грачаничког кроса и наш прослављени параолимпијац он је одлучио да прво место и награду препусти Благоју Младеновићу из Атлестког клуба «Стража».   

“Осећам се поносно јер представљамо наше село, атлетски клуб, Косово и Метохију и Србију и тиме сам највише поносан.”, рекао је Младеновић.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић честитала је најуспешнијим такмичарима и поделила медаље и пехаре.

„Крос је организован како би окупио све генерације такмичара.То нам је био циљ, да се дружимо, забавимо, а пре свега да промовишемо здраве животне навике”, рекла је Шубарићева.

Први Грачанички крос органиизвала је НВО ЦСД у партнерству са бројним овдашњим удружењима и невладиним организацијама, а под покровитељством Општине Грачаница.

(Ризница)

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button