Дрва за огрев добило 95 породица

Министарство за заједнице и повратак и Канцеларија Европске уније на Косову побринуло се да породице којима су саграђене куће, у оквиру пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову“ (ЕУ РРК-5), предстојећу зиму дочекају у топлим домовима.

По пет кубика дрва за огрев подељене су породицама у општинама Ново Брдо, Штрпце, Пећ, Ораховац, Исток, Призрен, Обилић, Косово Поље, Грачаница и Ђаковица. Како је наглашено у саопштењу Министарства за заједнице  подељено је више од 450 кубика дрвета за укупно 95 породица.  

Чланови повратничких породица кажу да им је министарство обезбедило све што је потребно за почетак нормалног живота почевши од изградње кућа, њиховог опремања, па све до помоћи за економско оснаживање.  

Сада, кажу, омогућено им је да хладне дане дочекају у топлим домовима због чега су посебно захвални свима који им помажу, а нарочито министру Далибору Јевтићу који је испунио обећања.

Расподалу дрва је уз помоћ званичника министарства обавила Међународна организација за миграције (ИОМ), којој је поверено спровођење поменутог ЕУ РРК-5 програма.

Министарство за заједнице и повратак из сопствених извора ће у наредном периоду финансирати наставак ове акције којом ће бити помогнути повратници, расељена лица, припадници ромске, ашкалијске и египћанске заједнице, као и друге угрожене категорије становника у изолованим срединама на Косову.

Повезани чланци

Back to top button