ДСС и НАДА против фестивала Мирдита, перформанс у знак протеста

Омладина Демократске странке Србије организовала је данас у Београду перформанс „алеја српских жртава на Косову и Метохији“ поводом организовања фестивала „Мирдита, добар дан“ која има за циљ, како су навели, промовисање такозване косовске културе албанских сецесиониста.

„Алеја српских жртва на КиМ“ представља фотографије оскрнављених и срушених српских цркава и девастираних гробаља изнад којих је исписан текст косовска култура будући да фестивал „Мирдита“ има за циљ да промовише културу такозваног Косова.

Омладинци ДСС-а су апеловали да је неопходно да се забране манифестације овог типа, подсетивши јавност на злочине које су чинили припадници такозване ОВК на простору Косова и Метохије над српским становништвом.

Ова манифестација се већ традиционално одржава у Београду, кршећи уставни поредак Републике Србије, оцњују у ДСС-у, а тим поводом су се јуче огласили Српска коалиција НАДА коју чини ДСС и ПОКС Војислава Михаиловића који су затражили укидање овог фестивала.

Одржавање фестивала „Мирдита, добар дан“ који почиње данас у Београду они сматрају штетним по интересе Србије јер промовише сецесију Косова и Метохије.

„На овом фестивалу се на перфидан и подмукао начин, под велом културних дешавања у Београду, престоници Србије, промовише сецесија тзв. Косова, чиме се подрива наш уставно-правни поредак. Паралела дешавања у Украјини и на Космету, што је тема једне од дебата, злонамерна је и опасна, са јасним циљем удаљавања наше земље од својих савезника који у СБ УН бране резолуцију 1244“ – изјавио је председник ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button