Две деценије ЦСД-а

Невладина организација Комуникација за развој друштва (ЦСД) обележила је две деценије рада, а на свечаности уприличеној тим поводом представљени су резултати и подељене захвалнице институцијама и организацијама цивилног друштва.

ЦСД је невладиним организацијама основана у послератним годинама у циљу промоције и изградње цивилног друштва, афирмацији младих али и заступању права осетљивих група и заједница те промовисања повратка и дијалога.

Директор ЦСД-а Иван Николић

 У две деценије стало је много преданог рада у циљу изградње бољег и за живот квалитетнијег друштва.

„Успешно смо реализовали 207 пројеката, реализовали 784 радио емисија, 196 тренинга, 103 радионица и курсева 258 фокус група, дебата, округлих столова, форума и конференција“, рекла је пројект менаџерка Бојана Маниташевић.

Позитивној статистици треба придодати и организацију 41 кампање заступања, 30 концерата и хуманитарних акција, кампова, али и реализацији 57 акционих планова и 30-так телевизијских документараца више од 350 публикација и промотивног материјала.

За све представљено и реализовано заслуге припадају професионалном тиму, нагласио је директор Иван Николић.

Бројни пријатељи и сарадници присуствовали су обележавању јубилеја ЦСД-а

„Тешко је данас говорити без емоција. Буквално сам пола свог живота провео овде, тако да је ЦСД уткан у мој ДНК. Статистика коју смо вам представили говори о томе да смо радили озбиљне ствари које ме сада чине поноснијим, како на остварене успехе тако и на тим који стоји иза тих резултата“, рекао је Николић.

Током двадесет година ЦСД је остварио успешну сарадњу и партнерства са бројним међународним, регионалним и локалним организацијама као и институцијама система и установама.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button