Џудисти Црвене звезде обезбедили 15.000 пари патика за децу са Косова и Метохије

Џудисти Спортског клуба Црвена звезда из Београда обезбедили су више од 15.000 пари патика и обуће за децу и социјалне случајеве са Косова и Метохије. После Косовског Поморавља, помоћ је данас подељена школским и предшколским установама на централном Косову.  

На препоруку патријарха Порфирија џудисти Црвене звезде обућу су упутили Епархији рашко – призренској која је Хуманитарну организацију „Мајка девет Југовића“ задужила за дистрибуцију исте.  

Службеник Епархије рашко – призренске Ивана Михајловић потврдила је за Ризницу да је пристигла помоћ дистрибуирана у региону Гњилана, Новог Брда и Витине, а да се ових дана обавља подела свим школским и предшколским установама на централном делу Косова.

Службеник Епархије рашко – призренске Ивана Михајловић, фото: Ризница

„Биће поделе помоћи и у осталим деловима Косова и Метохије. Донатори су планирали да нас посете међутим, како су нам потврдили за сада је посета одложена док се не заврше важна такмичења. Жао нам је што спортисти нису ту са нама али свакако очекујемо делегацију Спортског друштва Црвена звезда да нас после такмичења и посети“, каже Михајловићева.  

Патике и обућа ће бити подељене и социјално угроженим породицама.

Деца из предшколске установе „Ђурђевак“ данас су добила патике од Звездиних џудиста.

„Патике ми је дала учитељица, донеле су их неке чике и баш ми се свиђају“, прича усхићено петогодишњи Пеђа Стојановић.

Деца су се обрадовала патикама: Фото; Ризница

„Ја навијам за Црвену Звезду. Они су нам послали патике и играћу фудбал са њима кад дођем кући“, каже Алекса Столић, док с другом из вртића упоређује патике које је добио.

Радица Парлић, директорка „Ђурђевка“ каже да су се деца јако обрадовала поклонима.

„Хвала Епархији рашко – призренској и хвала нашим спортистима који су се сетили деце. Видите како се они радују, а ми смо им рекли да су им то послали Звездаши и да они, иако су далеко, мисле на њих“, каже Парлићева.

Директорка ПУ „Ђурђевак“ Радица Парлић – фото: Ризница

Предшколска установа „Ђурђевак“ броји 490 деце од чега је 132. предшколског узраста, а Звездини џудисти су се потрудили да обрадују сваког малишана.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button