Елек: Косовска полиција и ноћас заустављала и претресала санитетско возило са српским пацијентом

Припадници косовске полиције претресли су ноћас у Ибасрском Колашину сентитеско возило које је стигло из Београда, поврдио је за РТС директор КБЦ Косовска Митровица Златан Елек.

Каже да је у санитету био пацијент који се враћао из Београда, а медицинско особље је брутално избачено из возила са подигнутим рукама. У поселдњих четири до пет месеци, како је подсетио Елек, било је више од 210 заустављања и претресања српских санитета.

Доктор Елек истиче да је решење проблема у недостатку лекова за српске здравствене установе у спровођењу Бриселског споразума који би им омогућио континуирну стабилност, како би могли да лече пацијенте без обзира на националну и верску припадност, боју коже или њихово политичко опредељење.

„И сада у болници имамо пацијенте албанске националности које лечимо као и све остале. Дакле, остаје да се надамо да ће неко од међународне заједнице да схвати ситуацију и да нам помогне“, рекао је др Елек.

Каже да страхује од бањалучког сценарија, да ће бебе, због недостатка кисеоника, остати без њега.

„Међутим, поучен пређашњим искуством, када нам није било дозвољено да се вакцинишемо у својим институцијама, тада смо видели да нема одговора. Сада се шаљу возила, нема никаквог одговора. Узимају нам се лекови, нема одговора. Кулминација свега тога је упад специјалних јединица у КБЦ“, рекао је др Елек.

Због свега тога, каже, постоји велико неповерење здравствених радника према властима у Приштини, односно свих Срба са територија Косова и Метохије.

„Ми немамо ништа против албанског народа, ми наше незадовољство испољавамо према политици коју води господин Аљбин Курти и његова влада, јер очито да је циљ свега овога нешто перфидно, а то је да нестанемо са ових простора, односно да нас не буде више на северу КиМ“, указао је доктор Елек.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button