Формиран Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покрет за одбрану Косова и Метохије формиран је данас 14. јуна, на дан Светог Јустина Ћелијског, у манастиру Архиђакона Стефана, у Сланцима код Београда, саопштио је проф. др Милош Ковић на својој фејсбук страници.  

Једини и искључиви циљ покрета, како је наведено, биће спречавање и трајно онемогућавање правног отуђења од Србије, било којег дела јужне српске покрајине, закључено је на оснивачкој Скупштини.

На иницијалном скупу, који је посредством друштених мрежа преношен уживо, изабрано је председништво у чијем су саставу: проф. др Слободан Самарџић, проф. др Богољуб Шијаковић, проф. др Мило Ломпар, проф. др Милош Ковић, проф. др Часлав Копривица.

Проф. др Часлав Копривица је приметио да већина која подржава ову иницијативу, на жалост није присусутна на оснивачкој скупштини, али није желео да улази у детаље њиховог одсуства.

Приметио је да се у јавном мњењу ствара погрешан утисак и слика „да се српски народ налази у колективној апатији и летаргији те да питање Косова и Метохије, пошто- зашто једва чека да скине са грбаче“.

Проф. Коприица је нагласио да је формирање Покрета за одбрану КиМ нови подстрек за све и обавестио присутне да ће због блокаде на мејнстрим медијима интернет бити пут за промоцију и пласирање информација овог удружења.  

„Гледаћемо да будемо присутни на интернету, што је доста важно због нашег присуства у јавности или искључености од стране мејнстрим медија. Чињеница је да нисмо омиљени медијима и западној власти, због нашег јавног говора, иступања и ставова по питању Косова и Метохија“, нагласио је Копривица.

Између осталог, истакао је и да је важно да се стави до знања да је покрет вољан да учини све што је потребно, у циљу спречавања да се, нагласио је, догоди предаје Косова и Метохије.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button