Грачаница: Албанац ранио Србина из Липљана

Љубомир Мирић (55) из Липљана рањен је синоћ у пуцњави испред новоотвореног клуба „Опера“ у Грачаници, а на њега је, како преноси портал Грачаница онлајн пуцао Албанац.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић потврдио је информацију о пуцњави наводећи да се за нападачем трага. Како је изјавио медијима мотив напада није етнички мотивисан већ је у питању љубомора.

Мирић је задобио прострелну рану у пределу десне бутине и синоћ 23 часа примљен на хируршком одељењу болнице у Грачаница. Његово стање је стабилно и није животно угрожен.

Повређеног Србина одмах су посетили Љиљана Шубарић, градоначелница Грачанице, Новак Живић, председник Привременог органа Града Приштина и Милан Јоксимовић, председник Привременог органа Општине Липљан, како би се уверили у здравствено стање пацијента.  Понудили су сву потребну помоћ како би имао најквалитетнију негу за што бржи опоравак.Од почетка ове године ово је стоти инцидент према Србима на KиМ.

Канцеларија за КиМ: Неопходна реакција надлежних

Kанцеларија за Kосово и Метохију изражава забринутост због овог напада на Љубомира Мирића и захтева да нападач буде ухапшен и адекватно санкционисан.

„Према речима самог оштећеног, на њега је пуцао Албанац који годинама живи у околном месту и кога зна од раније. Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних. Изливи насиља на KиМ којима готово свакодневно сведочимо несумљиво су последица ратнохушкачке реторике политичара из Приштине који својим изјавама звецкају оружјем и тако подстичу инциденте на терену“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button