Олимпијаде трећег доба: Грачаница угостила пензионере са КиМ и уже Србије

Олимпијада здравља,спорта и културе трећег доба, која је окуља наше најстарије суграђане из српских средина Косова и Метохије, званично је отворена данас у Грачаници.

Председник Савеза пензионера Србије Андреjа Савић отворио је ову несвакидашњу манифестацију.

“Треће доба не значи да се треба предати, напротив треба живети пуним плућима активним животом и управо данашња манифестација у оквиру свих регионалних и покрајинских манифестација које смо ове године спровели има тај основни циљ, што значи једну бољу повезаност, дружење, међугенерацијску сарадњу и све оно што чини позитивним наш духовни живот”, истакао је Савић.

 Председник Савеза пензионера Косова и Метохије Веско Стојковић каже да очекује да ће олимпојада постати традиција.

Фото: РТВ Грачаница

 “Започињемо прву Олимијаду здравља, спорта и културе трећег доба у Грачаници, у питању је манифестација која се по први пут организује на нашим светим и заветним просторима која ће, убеђен сам, постати традиција”, рекао је Стојковић,

Добродошлицу и успешне резултате учесницима пожелео је и начелник Косовког управног округа Срђан Поповић.

“Мени је драго што смо у Грачаници угостили велики број пензионера из свих крајева Косова и Метохије и што смо им данас домаћини”, истакао је Поповић.

На Олимпијади трећег доба се двадесет екипа и близу 200 такмичара из свих делова Косова и Метохије надметало у шест спортских дисциплина.

“Поред спортских такмичења имамо базар здравља, домаћу радиност, изложбу са Ликовне колоније, као у културно-уметнички програм у Дому културе у Грачаници”, нагласио је Срећко Тодоровић, председник Поктрета трећег доба.

Три најбоље екипе са Олимијаде трећег доба, како је речено, учествоваће на републичком такмичењу, која ће се одржати у Врњачкој бањи од 28. септембра до 02. октобра.

Организатори пензионерске олимпијаде су Савез пензионера KиМ, а покровитељи Kанцеларије за KиМ и Савеза пензионера Србије.  

(РТВ Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button