Грачаница: Отворен Омладински центар

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, министар Далибор Јевтић и заменик премијера и министар Горан Ракић отворили су данас пре подне Омладински центар у Грачаници.

Поповић је рекао да је ово велики дан за општину Грачаница.

„Сећам се тог првог састанка који сам имао са омладином општине Грачаница, где су изразили жељу да поседују један модеран Омладински центар, били су пуни енергије и идеја, тада им је требао простор, ево данас смо отворили тај њихов кутак где ће они стварати, радити“, рекао је Поповић.

Председник омладинског савета Душан Борисављевић захвалио се званичницима где је истако да без помоћи општине зграда омладинског центра не би постојала.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић истакао је да министраство натваља да решава проблеме и подржава пројекте који ће подржати живот.

„Ово је мала ствар у односу на оно што ми као политички представници имамо обавезу да радимо како би се живот свих наших суграђана, било где да живе на простору Косова, из дана у дан побољшавао. Омладинци су преко локалне самоуправе изразили жељу да имају могућности за рад у једном овквамо простору, ми смо били у могућности заједно са Канцеларијом Европске уније, заједно са ИОМ-ом и са Општином Грачнаица да им овакав један простор омогућимо. Оно што желим да напоменем јесте да је и овај пројекат пример како заједно можемо да учинимо више у побољшању живота млади“, рекао је Јевтић.

Он је обећао да ће министар Горан Ракић преко министарства локалне самоуправе поклонити ИТ опрему за  центар чиме ће заокружитит ову пручу.

Заменик премијера и министар локалне самоуправе Горан Ракић нагласио је дасу млади наша будућност.

„На овоме се нећемо зауставити, општина Грачаница ће имати нашу подршку као и сам председник Срђан Поповић“, истако је Ракић.

Омладински центар у Грачаници површине је 100 квадратних метара, саджи салу за конференције односно салу за састанке, канцеларију за преводиоце, као и простор предвиђен за одмор.

Повезани чланци

Back to top button