Грачаница: појачане мере опреза, контрола локала и угоститељских објеката, ограничен рад локлане самоправе са странкама

Кризни штаб Општине Грачаница je на седници поводом епидемиолошке ситуације у вези са Ковидом – 19, још једном позвао грађане на одговорност, дисциплину и строго поштовање препоручених мера заштите од коронавируса, саопштила је инфо служба Општине Грачаница.

Иако је ситуација под контролом, она није завидна, а колективна одговорност мора бити на вишем нивоу, поручено је из кризног штаба.

Сваки грађанин је обавезан да у затвореном простору користи маску и одржава минималнуна дистанцу од два метра. Појачана лична хигијену је такође једна од мера која се препоручује.

Кризни штаб позива на поштовање мера надлежних институција које се односе на рад угоститељских објекат, а који је забрањен у периоду од 21 до 5 часова (ресторана, кафића, клубова и других угоститељских објеката), односно у периоду од 5 до 21 сат дозвољен је само рад летњих башти.

Како је истакнуто, општинска инспекција, у сарадњи са полицијом, појачаће своје присуство на терену и контролисати спровођење мера заштите од коронавируса.

Кризни штаб наложио је редовно дезинфиковање најфрекфентнијих јавних површина и простора испред јавних објеката.

Инспекција ће проверавати поштовање мера

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, најавио је да ће општински инспектори заједно са полицијом обилазити трговинске радње и угоститељске објекте и проверавати у којој мери се поштују прописи заштите од коронавируса.

„ Мештани су доста дисциплиновани. У наредном периоду чешће ћемо дизинфиковати јавне објекте, а власнике угоститељских објеката и трговинских радњи упозравати да и они морају да дезинфикују своје објекте“, нагласио је Поповић.

Поповић разговарао са америчким пуковником КФОР-а

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са командантом Регионалне команде Исток америчким пуковником Ериком Рајлијем о безбедносној ситуацији, пандемији коронавируса и наставку сарадње.

Команданту Рајлију ово је прва посета општини Грачаница од именовања, па га је Поповић упознао са досадашњим резултатима и главним општинским изазовима.

Једна од тема била је и актуелна епидемиолошка ситуација, у вези и са, пандемијом коронавируса. Поповић и Рајли позвали су грађане на одговорност и придржавање прописаних мера, посебно око обавезног ношења маски, одржавања хигијене и дистанце. Поповић је рекао је да је ситуација са вирусом у општини Грачаница под контролом и захвалио се на подршци и помоћи КФОР-а током пандемије.

У Општини Грачаница ограничен рад са странкама

У складу са препорукама у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом и мерама против ширења вируса Ковид 19, Општина Грачаница је  ограничила рад са странкама, саопштено је из ове локалне самоуправе.

Према инструкцијама о смањењу броја радника у органима јавне управе, Општинска управа Општине Грачаница ће са странкама радити скраћено, од 08.00 до 11.00 часова.

Грађани ће улазити појединачно, како би се избегле гужве и смањила могућност преношења инфекције.

Приликом уласка у зграду Општине Грачаница обавезно је ношење маски и одржавања физичке дистанце.

Повезани чланци

Back to top button