Грачаница: Полиција претукла српске младиће (видео)

Двојицу српских младића Андрију и Михајла Мицића, припадници косовске полиције претукли су синоћ на очиглед мештана, у центру Грачанице. Један од младића је завршио у болници, а други је задржан у полицијској станици где је после пар сати такође пребачен у болницу. Мештани Грачанице спонтано су се окупили у протестовали због бруталне акције косовске полиције.

Да су полицајци употребили прекомерну силу према браћи Андрији и Михајлу Мицићу из Грачанице сведоче мештани. Проблем је настао када је старији брат захтевао да му казна за невезани појас и брзу вожњу буде написана на српском језику што је, према изјавама сведока наљутило полицајца који је реаговао насилно и оборио младића на земљу, испричао је један од очевидаца Александар Васић.

Због повреда насталих услед удараца и шутирања деветнаестогодишњи Михајло је завршио у болници, а старији Андрија је задржан и полицији. Мештани Грачанице, рођаци, комшије и другови двојице српских младића окупили су се испред полицијске станице у знак протеста због насилних поступака полиције.

Грађани су видно узнемирени, а косовска полиција је употребила прекомерну силу, рекла је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Пре две недеље у Грачаници су против полицијске бруталности протестовали и припадници ромске заједнице када су косовски полицајци брутално претукли ромског младића током узимања исказа. 

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button