Грачаница: Приштина пред очима света спроводи егзистенцијални терор

Скупа подршке Србима на северу КиМ одржан је данас у Грачаници. Грађанима се обратила председница општине Грачаница Љиљана Шубарић која је нагласила да наш народ одликује српско јединство.

“Ми Срби са централног Косова и Метохије пружамо чвсрту подршку нашој браћи  и сестрама на северу. Политичко насиље над нашим народом и институцијама широм КиМ, од стране Аљбина Куртија  са жељом да нас отера са наших вековних огњишта свакодневним притисцима, малтретирањим, а сада и огољеним насиљем показује јасну намеру Приштине и коначни циљ Аљбина Куртија да Срба не буде на КиМ”  истакла је Шубарић.

Присутнима се обратила и Бранкица Костић, директорка Народне библиотеке у Грачаници, која је рекла да скуп представља одговор на тортуру коју спроводе институције у Приштини.

“Ми нисмо овде само због таблица, ту смо јер  Приштина пред очима света спроводи егзистенцијални терор над нашим народом. Порука са овог  скупа  је да схватите озбиљно сви ви  који нас нисте чули дао сада, да  претестанете да вршите институционално, егзистенционално и било које друго насиље. Народ кад нешто схвати не може му се више ништа”.

Костићева је запитала приштинске власти да ли их није срамота што нису расветлили готово ни један случај напада на српску имовину.

Мештанин Грачанице Љубомиур Максимовић поручио је да су поиследњи догаћаји на северу КиМ превршили сваку меру.

“Ми Косовци смо миран и трпељив народ, али више од себе волимо слободу и част. Ево већ 20 година покушавају да нам одузму слободу и част и да нас отерају. Што је најгоре, драги моји Косовци,  то раде тако перфиднио да читав свет помисли да ми сами себи желимо да ограничимо слободу и своја права. Ми у тој предстви нећемо да учествујемо”, поручио је Максимовић.

Окупљени грађани поручили су својим сународницима на северу да су Срби увек били јединствени и да ће тако бити и сада али и у будуће.

(РТГ)

Повезани чланци

Back to top button