Грачаница: Протест родитеља притворених средњошколаца, сутра ново окупљање (ВИДЕО)

После договора да се у знак протеста поново окупе у четрвтак 25. фебруара у 18 часова родитељи деце којима је Општински суд у Грачаници данас одредио меру притвора од месец дана разишли су се нешто пре 19 часова. У знак подршке родитељима стредошколаца, испред станице полиције у Грачаници окупило се и стотинак грађана.

Двадесетак родитеља средњошколаца који су учествовали у тучи две групе српских младића испред школе у Лапљем Селу у понедељак 22. фебруара, окупило се данас после подне испред полицијске станице у Грачаници протестујући зато што је Општински суд њиховој деци одредио казну од месец дана притвора.

Забринути за судбину своје деце, али и због немогућности да присуствују суђењу и сазнају шта ће се даље догађати са њима, родитељи наводе да је одлука суда била престрога.

  

Маја Ђокић, сестра једног од притворених средњошколаца каже да су се момци у притвору и међусобно измирили али да је све отишло предалеко јер се политика умешала у читаву причу.

Међу притворенима има и оних који су позвани као сведоци. Бојан Живић наглашава да је његов брат био сведок туче, не и учесник, међутим он је после сведочења у полицији такође приведен.

Смиљка Трајковић такође тврди да је њен син Димитрије позван као сведок а потом завршио у притвору.

Основни суд у Грачаници одредио је данас притвор до 30 дана седморици младића М.Р, Ч.З, Л.К, Б.Ж, Д.Н, М.Ј и Д.Т. јер се терете за учествовање у тучи испред школе у Лапљем Селу где је у сукобу две групе младића и средњошколаца неколико њих теже и лакше повређено.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button