Грачаница: У свим школама свечано обележен Савиндан

 Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску славу.

У основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници прослава школске славе започета је резањем славског колача, након чега су ученици приредили приредбу у част првог српског просветитеља.

„Свети Сава је наш печат свему ономе што вреди и ваља и што је за понос једног народа. Он је наш духовни просветитељ, али и човек који је радио на свим пољима у свом времену. Нека Господ дâ да у радости и молитвама  прослављамо дан спомена његовог“, истакао је у беседи грачанички парох Јован Цветковић, који је присутнима пренео и поздраве владике Теодосија.

Фото: РТВ Грачаница

Директор ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници  Владимир Милкић истакао је да је дужност свих просветних радника да подсећају ученике на дела и рад првог српског просветитеља.

„На данашњи дан сећамо се нашег првог учитеља Светог Саве. Настављамо даље његовим стопама, а наше ученике стално подсећамо на то да не забораве Светог Саву. Као и ранијих година, овај дан је свечан у нашој установи. Наши ученици са својим учитељима и наставницима припремили су богат културно-уметнички програм, након две године паузе због корона вируса“, истакао је Милкић.

„Као и сваке године до сада, осим изузетака од две године због короне, ми смо имали врло лепе прославе Светог Саве. Свака секција је урадила добро свој посао, сви наставници су максимално били укључени и уз договор и сарадњу са децом добили смо један врло квалитетан програм“, истакла је учитељица Данијела Тодоровић, једна од координаторки свечаног светосавског програма у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници.

Осим у Грачаници, где основну школу похађа близу 700 деце, школска слава обележена је и у ОШ „Свети Сава“ у Сушици, као и у осталим основним и средњим школама на централном Космету.

(РТВ Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button