Грачаница у зеленој зони

Општина Грачаница се од вечерас налази у зеленој зони у коју се убрајају локалне самоуправе са ниским ризиком од ширења пандемије Ковид 19, наведено је у најновијој одлуци о категоризацији Министарства здравља Косова.

Овом одлуком је тржним центрима и осталим економским субјектима дозвољен рад од 5 до 20 часова док је хотелска и гастрономска делатност забрањена изнад наведеног времена осим услуга доставе хране на кућну адресу.

Саобраћање јавног превоза је дозвољено само уз коришћење 50 посто капацитета док таксисти превозници смеју да превозе само једну особу на задњем седишту односно три уколико су чланови уже породице.

Организација културних активности биће могућа уз коршћење 30% капацитета. Дозвољене су и спортске активности у отвореним и затвореним просторима, тренинзи и такмичења у индивидуалним спортовима. Тренинзима може да присуствује до 20 особа, на такмичењима може учествовати до 50 особа. док је рад теретана ограничен је на 40% капацитета.

На грађане је апеловано да се придржавају препоручених мера заштите,  да обавезно носе маске, поштују физичку дистанцу и редовно одржавају хигијену.

Повезани чланци

Back to top button