Грачаница: За два дана 28 новооболелих од ковида

Број инфицираних особа на вирус ковид 19 на подручју општине Грачаница је у порасту што доказује и последњи пресек стања. Према подацима које је после викенда саопштио Кризни штаб у току суботе и недеље ковид 19 је регистрован код 28 особа.

На болничком лечењу се тренутно налази 48 ковид пацијената, док укупан број позитивних на корона вирус на територији општине Грачаница износи 561, саопштено је из Кризног штаба.

У Дому Здрагља у Грчаници, као примарној здравственој установи, сваког дана на основу брзих антиген тестова утврди присусто вируса коид 19 код најамање 5 особа, потврђено је у овој здравственој установи. Поручују да за сада има довољно брзих анти-ковид тестова и подсећају да се тестрирање ради само оним особама код којих се после лекарског прегледа утврди да постоје индиције на коронавирус.

Апелује се на мештане да престану са сваким видом друштвених активности са приватним прославама и већим породичним окупљањима. Здравствени систем је оптерећен и нагло повећање броја инфицираних представља велики притисак на рад

Повезани чланци

Back to top button