Грачаница: Због забране употребе динара корисници социјалне помоћи нису могли да подигну новац

Група Рома окупила се данас пре подне испред Поште у Грачаници изразивши протест јер нису могли да подигну новац који им је уплаћен на име социјалних примања.

Одлуком  Централне банке у Приштини од 1. фебруара 2024. године забрањен је промета динарима на територији Косова и Метохије. Уредба нарочито погађа пензионере али и кориснике социјалних примања који због тога морају да одлазе до Куршумлије, Рашке или Врања како би подигли исплату у динарима.

Фото: Ризница

Насер Јашаревић из Грачанице каже да из одлука о забрани динара погађа његову породицу те да недавно није није имао ни за лекове које је морао купи сугрузи.

„Сналазимо се како год можемо,троје нас је у кући, једно приамње имамо, а треба да се живи. Ван сваке памети је не можеш да подигнеш ни оно што ти припада. То је катастрофва, мислим да овде више нема живота“, рекао је Јашаревић.

Пре четири дана у Грачаници су протестовали и здравствени радници који због Уредбе Централне банке о забрни употребе динара нису могли да подигну уплаћене личне дохотке.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button