Грађевинско саобраћајна школа: Трибина – „Заједно против вршњачког насиља“

Грађевинско саобраћајна школа из Грачанице обележила је Међународни дан борбе против вршњачког насиља трибином коју су организовали чланови школског тима за заштиту од дискриминације злостављања и занемаривања.

Под слоганом „Заједно у борби против вршњачког насиља“ ученици трећег и четвртог разреда Грађевинско саобраћајне школе износили су своја запажања, мишљења и ставове по питању вршњачког насиља у школама, потврдила је педагог Марија Павловић.

„Учeнике смо упознали са једном од најаактуелнијих теме данашњице – вршњачким насиљем. Могли су да чују нове информације, а оно што посебно радује јесте да су деца заинтересована за ову тему, активно су учествовала у овом, назвала бих га интерактивном часу, давала своје коментаре и предлоге. Сложили смо се да је превенција најбољи вид заштите и томе смо током разговора посветили пажњу“, рекла је Павловићева.

Наглашава да је потребно више оваквих часова и да је са децом потребно непрестано радити и разговарати на ову тему.

„Ако ништа друго бар једном месечно на разредном часу ученици би са професорима отворено требали да говоре о вршачком насиљу. О овоме често разговарам са разредним старешинама и они потпуно подржавају идеју. На тај начин сви доприносимо нечему што је веома корисно за нашу децу и заједницу уопште. Јер ако истрајемо у томе, генерације које долазе могу да нам буду само захвалне“, закључила је Павловићева.

Следеће недеље трибина на исту тему биће организована са ученицима нижих разреда ове школе.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button