Графити ОВК на Брезовици

На путу ка Ски центру Брезовица исписани су графити УЧК који величају ову терористичку организацију, саопштила је Канцеларја за Косово И Метохију.

Овај притисак и нови у низу инцидената Канцеларији су пријавили забринути мештани Сиринићке Жупе који овај гест доживљавају као још једну у низу провокацију и притисака, али и застрашивање којима су готово свакодневно изложени.

„Како то да је на Косову и Метохији дозвољено исписивање графита који величају терористичку организацију УЧК, од које је српски народ у покрајини трагично пострадао и да за то нико не одговара, али је забрањено свако помињање и инсистирање на Заједници српских општина, као и качење било каквих амблема који асоцирају на ову ЗСО, чије је формирање верификовано и од стране Европске уније? Нема сумње да у Приштини уместо о ЗСО сањају о злочиначкој УЧК и да не постоји ни политичка ни друштвена воља да се злочинци, злочини и политика страха једном заиувек пошаљу у прошлост“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ очекује да се према исписивању графита УЧК у српским срединама јасно определе међународни представнивници, а надлежни органи санкционишу одоговорне.

Повезани чланци

Back to top button