Хуманитарна акција за помоћ Магдалени Недељковић

Омладински савет општине Грачаница организовао је данас хуманитарну акцију прикупљања новац за лечење девојчице Магдалене Недељковић из Косовске Митровице.

Хуманитарну акцију је пратила свирка уживо и на отвореном али и служење безалкохолних коктела за све који су својим прилозима желели да помогну лечење болесне девојчице.

Магдалена има више од 30 епилептичних напада у једном дану и лекари су јој дијагностиковали Туберозну склерозу.

Душан Борисављевић из Омладинског савета Грачаница упутио је апел свим људима добре воље да се укључе у акцију помоћи.
„Ово је други део акција која се одржава на моју иницијативу, а коју уз помоћ свих добих људи успевамо да одрадимо. Продајемо коктеле и сакупљамо новац од свирки и сав сакупљен новац иде за лечење мале Магдалене“, рекао је Борисављевић.

Фото: Владислав Ћуп

Хуманитарну акцију подржао је локални бенд као и бармен из локалног кафе бара који је био задужен за спремање безалкохолних коктела.

Хуманитарну акцију су обишли и подржали је председник општине Грачаница Срђан Поповић и представница УН на Косову Урлике Ричардсон.

Магдалена је рођена као здрава беба и са осам месеци добија први епилептични напад кажу њени родитељи. Новац који се на овај начин прикупља помоћи ће девојчици и њеним родитељима да оду у Хјустон у САД на преглед и операцију.

Фото: Владислав Ћуп

Хуманитарни базар за помоћ Магдалени Недељковић организован је и у Косовској Митровици.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button